Κ.Δ.Α.Π.με Α. ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ - τηλ: 2384024779, fax:2384024779, e-mail: kdaparid@otenet.gr
Marquee by Copy Paste

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ – ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ


Η αναπηρία είναι μια κατάσταση. Δεν είναι νόσος. Είναι μια κατάσταση που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με στοχευμένη πολιτική. Τα άτομα με αναπηρία είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.
Ο κάθε άνθρωπος όποιος και να είναι, έχει το δικαίωμα του σεβασμού, έχει το δικαίωμα να πιστέψει στον εαυτό του, έχει το δικαίωμα να ελπίζει για το αύριο, έχει κάτι μέσα του που κρύβει, όποια και αν είναι τα προβλήματά του θα ανθίσει, θα δημιουργήσει, θα βρει το δρόμο του και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία.
Στην ‘’Ομάδα ‘’αυτή μπορεί να ανήκουν κοντινοί μας άνθρωποι, μέλη της οικογένειας, φίλοι, γείτονες. Τα άτομα με αναπηρία έχουν αποδείξει με την ένταξή τους στον τομέα της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ότι έχουν μεγάλο θάρρος και προσαρμοστικότητα.
Η κάθε κοινωνία κρίνεται από τη δημοκρατικότητά της, την ανθρωπιά της από το πώς αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία. Δίνοντας η κοινωνία << ίσα δικαιώματα για όλους >>, πρόκειται για τη θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγεί στην ισότητα όλων.
Ας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε συναισθηματικά ΄΄ ανάπηροι ΄΄ και ψυχικά
΄΄ ελλειμματικοί ΄΄ απέναντι στα άτομα με αναπηρία κι ας εκφράσουμε απλόχερα την αγάπη μας και το θαυμασμό μας για τα καθημερινά μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας, που μας προσφέρουν.




Δήμκου Γεωργία
Κοινωνική Λειτουργός
ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: